Kadrina vabatahtlikud asuvad tuleval nädalal teele Ukraina üleujutuspiirkonda

Kevin Volter
Copy
Kohalik mees liigub aerusurfi laual Hersoni linna üleujutatud piirkonnas, kust vabatahtlikud ja päästjad evakueerisid elanikke.
Kohalik mees liigub aerusurfi laual Hersoni linna üleujutatud piirkonnas, kust vabatahtlikud ja päästjad evakueerisid elanikke. Foto: Aleksei Filippov

Vaid nädalapäevad peale Nova Kahhovka hüdroelektrijaama tammi õhkulaskmist on kogu sõja vältel ukrainlasi abistanud kadrinlased taas teele asumas. Sedapuhku võetakse suund Hersonisse, mis on pärast õhkimist tekkinud üleujutustes kõige enam kannatada saanud.

Sõja kestel pidevalt ukrainlasi abistanud Raivo Olevi mäletamist mööda on seekordne käik juba kümnes, Erko Laidinenil ilmselt juba üle selle. "Meil on siin üks grupp vabatahtlikke erinevatest riikidest, kes olid juba Ukrainas kohapeal, ja nad on kaardistanud viimase kahe päevaga kohad ja vajadused," rääkis Olev ootamatult tekkinud tarvidusest sõita Hersonisse. "Me alustasime kiirelt asjade kogumist, mille järele on suurim vajadus."

Tuleval esmaspäeval plaanitakse sõita Ukrainasse kohapeale appi. Esialgne nimekiri hädavajalikest asjadest on meestel olemas, lisaks leiti veoauto, mis Hersonisse viiakse. Veokit hakatakse kasutama puhta vee transportimiseks, mis tuuakse kohale 150 kilomeetri kauguselt ning mis jääbki kohapeale külasid puhta veega varustama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles