70 raudteejaamas mälestatakse järgmisel nädalal küüditatuid

Copy
Märtsiküüditamise aastapäeva küünlad ja leinalipp Tapa raudteejaamas. 14. juunil mälestatakse raudteejaamades taas küüditatuid.

 
Märtsiküüditamise aastapäeva küünlad ja leinalipp Tapa raudteejaamas. 14. juunil mälestatakse raudteejaamades taas küüditatuid.  Foto: Marianne Loorents

Juba viiendat aastat korraldab naiskodukaitse 14. juunil vaikiva mälestusürituse "Ma ei unusta Sind!", mille jaoks seotakse 70 raudteejaama mustvalged mälestuslindid, meenutamaks 1941. aasta 14. juunil Nõukogude Liidu võimude küüditatud enam kui 10 000 eestimaalast.

Korraldajad kutsuvad kõiki appi, et mälestus sellest 82 aasta tagusest kuritööst ei ununeks, ning mälestama küüditamise ohvreid ja kõiki repressioonide tõttu kannatanuid.

"Näitamaks, et me mäletame, kutsume inimesi üles märkama raudteejaamades leinalinte ning jagama nendest sotsiaalmeedias fotosid teemaviitega #maeiunustasind," sõnas naiskodukaitse esinaine Airi Tooming ja märkis, et lisaks võib jagada enda ja oma perekonnaliikmete tundeid, mälestusi ja fotosid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles