Hiidehted, kollaažid, fotod ja maalid kohtasid unistusi

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Christine Jalio tõi Rakverre näitusele suured ja võimsad ehted.
Christine Jalio tõi Rakverre näitusele suured ja võimsad ehted. Foto: Marianne Loorents

Rakvere Galerii tähistab linnapäevi Lapua kunstike näitusega, millest kujunes ootamatult ühisnäitus: Lapua Kunstnike Ühenduse liikmete Antti Hintsa, Maija Hopeavuori, Christine Jalio ja Antti Ojala teosed said Rakvere Galeriis kaaslaseks kaks Rakvere kunstniku Taisi Neeme maali. 

Rakvere Galerii üks eestvedajaid Raivo Riim rääkis, et kui ehtekunstnik ja Lapua Kunstnike Ühenduse juht Christine Jalio Rakvere sõpruslinna kunstnike töödega Rakverre jõudis, selgus, et põhjanaabrid olid kaasa pannud tagasihoidliku koguse teoseid, sest arvati, et tuleb ühisnäitus Rakvere kunstnikega. Pagasis olid mõned maalid, fotoseeria ja kollaažid ning kolm suurt ehet.

Kui Raivo Riim ja galerist Riho Hütt murdsid pead, mida teha, juhtus Rakvere kunstnik Taisi Neeme tulema järele kevadnäituse tööle ja talle tehti ettepanek maalida kiiresti kaks tööd. Valmisid "Unistus1" ja "Unistus 2" ning Lapua ja Rakvere ühisnäitus saigi teoks. "Kui sa südamest unistad ja soovid, siis paned paika eesmärgi ja sammud selle suunas. Kõik toetab unistust, kui see on sinu ülesanne siin maa peal. Unistasin alati, et tegelen maalimisega ja esinen näitustel. Minu suur unistus on täitunud," ütles Taisi Neeme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles