Rabasaare mahajäetud asumist sai kaitseväe linnalahingulinnak

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Osa Rabasaare linnalahingulinnakust pealtvaates.
Osa Rabasaare linnalahingulinnakust pealtvaates. Foto: Kaitsevägi

Kui Kevadtormi ajal nägid paljud Lääne-Virumaa inimesed õppuseid oma koduaknast, siis igapäevaselt asulates harjutada mõistagi ei saa, ütles kaitseminister Hanno Pevkur reedel uue linnalahingulinnaku avamisel. Endisesse turbatööstuskülla rajatud linnak tõstab ministri sõnul kaitseväe väljaõppe uuele tasemele.

Hanno Pevkur sõnas, et ajalugu on Rabasaares näinud erinevaid saatusi, kuid kaitsevägi saab anda kohale uue elu ja hingamise. "Kuigi siin hakatakse kasutama ka lõhkelaenguid ja vahel on vaja mõni sein uuesti üles ehitada, on see kõik õilsa eesmärgi nimel. Soovin linnaku heaperemehelikku kasutamist ja arvestamist, et siin vahel lähevad ka asjad katki," rääkis minister.

Pevkur tänas eraldi Tapa valda ja kõiki teisi omavalitsusi, kes on kaitseväe harjutusaladega seotud. Samuti kinnitas ta, et rahu häirimise kompensatsiooniks omavalitsustele makstavad häiringutasud on lähiajal tõusmas. "Täpsed summad saavad varsti selgeks, aga Tapa valla puhul räägime vähemalt 300 000 eurost, mis siia hakkab igal aastal tulema," lisas minister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles