Haljala lasteaialapsed hakkavad oma toidu eest maksma

Merly Raudla
Copy
Haljala valla lasteaialapsed on seni saanud lasteaias süüa valla raha eest. Kui vallavolikogu võtab eelnõu vastu, hakkavad maksma ka lapsevanemad.
Haljala valla lasteaialapsed on seni saanud lasteaias süüa valla raha eest. Kui vallavolikogu võtab eelnõu vastu, hakkavad maksma ka lapsevanemad. Foto: Arvet Mägi

Haljala vallavalitsuse 1. juuni istungil otsustati heaks kiita eelnõu, mille vastuvõtmisel tuleb edaspidi vanematel tasuda 80 protsenti lasteaialaste toidupäeva maksumusest. Vallavalitsus on esitanud eelnõu volikogu istungi päevakorda võtmiseks ja oma heakskiidu eelnõule on andnud vallavolikogu hariduskomisjon.

Haljala vallavanema Anti Puusepa sõnul on esitatud määruse eelnõu järjekordne samm selleks, et tulla toime muutunud majandusolukorras ja valla väheneva tulubaasiga.

Seni hüvitati valla eelarvest lasteaias ja -hoius käivate laste toidukulu maksumus täies ulatuses, kui lapse ja vähemalt ühe vanema elukoht oli Haljala vald. Eelnõu kohaselt tuleks alates 1. septembrist tasuda lapsevanemal 80 protsenti toidukulust, kui lapse ja vähemalt ühe vanema elukoht on Haljala vallas. Edaspidi hüvitab vald toidupäeva maksumusest 20 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles