Orienteerumiskolmapäevakud tulid, et jääda

Andres Tohver
, ajakirjanik
Copy
Orienteerumiskolmapäevakud tulid, et jääda.
Orienteerumiskolmapäevakud tulid, et jääda. Foto: Kuno Rooba, Shutterstock

4. mail 1983 kogunes Viitna–Kadrina maantee äärde sadakond inimest, et võtta osa orienteerumisest. Vaevalt nad oskasid arvata, et just see sündmus paneb alguse traditsioonile, mis on kestnud neli aastakümmet ja mille raames korraldatakse maakonnas iga aasta üle kümne orienteerumisvõistluse.

Praegu 73-aastane Arvo Saal oli orienteerumisega algust teinud juba 1971. aasta suvel. «Ma ei teadnud sellest alast midagi, tegelesin natuke kergejõustikuga. Elasin siis Põlvas ja seal toimus väikelinnade spartakiaad. Läksin ka proovima, koht oli viimaste hulgas. Aga tekkis huvi ja sellega oli minu edasine sporditee otsustatud,» meenutas ta. «1976. aastal alustasin Põlvas karikavõistluste korraldamist, mis sisuliselt olid päevakud, ja varsti hakatigi neid nimetama Põlva teisipäevakuteks.»

Kuid kaheksakümnendate alguses kolis mees Tamsallu. Virumaa Teataja kandis siis nime Punane Täht. 30. aprillil 1983 ilmus ajalehe neljandal ehk viimasel leheküljel tagasihoidlik teadaanne «Esi­mene orienteerumiskolmapäevak

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles