Suvesaundi võitjad rääkisid võiduloo sünnist ja selle telgitagustest

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Kolmanda "Suvesaundi" võitnud Tuuli Pruul ja Frederick Liin auhindadega.
Kolmanda "Suvesaundi" võitnud Tuuli Pruul ja Frederick Liin auhindadega. Foto: Marianne Loorents

Kolmanda suvesaundi konkursi peaauhinna võitsid Fliin ja Tuuli Pruul oma 1980. aastate hõngulise (peaaegu) instrumentaalpalaga "Sierra".

Tuuli Pruul ütles auhinda vastu võttes, et tema jaoks on uskumatu, et instrumentaalpala konkursi võidab. "See on väga lahe. Aitäh Rakvere, aitäh Virumaa ja au tarvale. Me tahtsime auhinnagalale Sierraga tulla aga kahjuks polnud keegi nõus oma autot laenama."

Frederick Liin on muusikat teinud juba 2009. aastast. Projektiga Fliin alustas mees 2020. aastal. Kui Liin on olnud rohkem iseõppija, siis Pruul on käinud läbi akadeemilise teekonna. Praegu teenib naine leiba laulukirjutamisega. "Nagu ikka alguses, tuleb ise artistidega ühendust võtta. Viimati kirjutasin loo räpparile esinejanimega Krick."

Pruul ja Liin on elukaaslased ja koos laulu tegemine oli neile esmakordne. Naine naljatas, et nad ei läinudki loo kirjutamisel omavahel tülli. Mees kirjutas loo põhja ja naine muutis loo huvitavamaks. "Tegin meloodia ja harmoonia osa," kõneles Pruul.

Küsimusele albumi kohta vastas Liin, et neli laulu on juba olemas ja tegelikult jagub materjali veel kuuele. "Olen albumit juba kümme aastat teinud. Peaks võibolla tõesti selle ette võtma ja lihtsalt ära tegema," rääkis Liin.

Frederick Liini sõnul oli "Sierra" tema pere esimene auto. Lisaks oli Fordi esindusmudel paljudel lähisugulastel. Mingil ajal ostsid kolm sõpra maal endale ka Sierrad. Ja nagu vestlusest selgus, on selle konkreetse automudeliga seotud väga palju kirkaid mälestusi. "See oli esimene auto, millega sõitma õppisin. Viisin oma õde esimesel koolipäeval kooli, ja kuna vajutasin liiga kõvasti, siis masin ütles üles. Sierraga seoses tuleb lapsepõlv meelde," pajatas Liin. "Milleks Lamborghini, kui võid omada Sierrat," naljatas Pruul.

"Kui vaadata nüüd seda muusikavideot, mille tegin, siis võib jääda mulje, et Sierra on maailma parim auto," lausus Liin.

Suvesaundi konkursist rääkides ütles Pruul, et ta on selle korraldajatele väga tänulik. "Lahe, kui konkursid toimuvad, sest siis saad kõlapinda juurde ja sind teatakse rohkem."

Sama meelt oli ka "Suvesaundi" konkursil teise koha saanud Cydefecti vokalist Kadri Mark. "Enne Suvesaundi oli kohalik skeene põhimõtteliselt välja surnud. Konkurssidel on olnud vahva näha, kui ägedat muusikat Lääne-Virumaal tehakse. Ja me paneme bändiga ka hea meelega oma õla alla," rääkis Mark.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles