Milline võiks välja näha üks omavalitsuse julge kodanik?

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Rakvere Linnakodanike Seltsi arutelul räägiti selle üle, milline on julge kodanik ja kuidas võiks toimida üks kogukond.
Rakvere Linnakodanike Seltsi arutelul räägiti selle üle, milline on julge kodanik ja kuidas võiks toimida üks kogukond. Foto: Siim Mihailov

Kui eelmisel aastal tutvustas Rakvere Linnakodanike Selts kogukonna loomise ja käimatõmbamise ideid telgis, siis sel aastal korraldati linnapäevade käigus miniarvamusfestival "Julge kodanik". Seltsi esindaja Laila Talunik ütles, et inimesed ei tea tihti, mis linnaosades nad elavad. Rakveres on neid lausa 19.

"Meie eesmärk on kogukondlikku tegevust innustada. On palju asju, mida linnakodanikud ise saavad linna jaoks teha. Soovime, et infovahetus oleks parem ja kodanikud haaraksid ka rohkem ise initsiatiivi. Võimalik on luua sõbralik keskkond, et linn ja kodanikud saaksid koostööd teha," rääkis Laila Talunik arvamusfestivali sisse juhatades.

Aruteluks võtsid istet siseministeeriumi rahvastiku ja kodanikuühiskonna asekantsler Raivo Küüt, Juhan Kunderi rahvakooli eestvedaja Maia Simkin, Moonaküla linnaosa eestvedaja Daisy Kull, Eesti Koostöö Kogu ekspert Heldi Ruiso ja Haljala valla kommunikatsioonijuht Kent Kerner.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles