Loomakasvatajad on mures: puhkajatele soodsad ilmad on loomade söödavarud kahandanud miinimunini

Kevin Volter
Copy
Pikk põuaperiood on üleriigilisi söödavarusid vähendanud kriitilise piirini ning loomakasvatajatel võib peagi ees seista raske valik.
Pikk põuaperiood on üleriigilisi söödavarusid vähendanud kriitilise piirini ning loomakasvatajatel võib peagi ees seista raske valik. Foto: Urmas Luik

Eestimaa Talupidajate Keskliit (ETKL) andis esmaspäeval teada, et tuntakse tõsist muret loomasööda kriitilise olukorra pärast, mis on seotud äärmiselt keeruliste ilmastikutingimustega. Põuaste ilmade tõttu ei ole talud suutnud piisavalt sööta varuda ja olukorra süvenedes peavad loomakasvatajad silmitsi seisma karja vähendamisega.

Kui järgmise kümne päeva jooksul ei saja vihma ja temperatuur tõuseb üle 27 kraadi, võib osa Eesti loomakasvatusest seista silmitsi söödapuudusest tuleneva likvideerimisohuga. ETKL-i juhatuse liige Kerli Ats rõhutas vajadust leida ühine lahendus loomakasvatajate ja teraviljakasvatajate vahelise koostöö kaudu.

Lääne-Virumaal põllumajanduse ja loomakasvatusega tegeleva Artiston Grupi juhatuse liige ja põllumajandusvaldkonna juht Margo Klaasmägi tunnistas, et olukord on kehvavõitu. "Lõpetasime eile oma hooaja esimese siloteo. Esimesest niitest on alati lootus, et sealt võib midagi saada, aga hetkel on meil 30 protsenti kogu vajadusest olemas," kõneles Klaasmägi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles