Noored kibelevad järjest suurema huviga tööturule

Merly Raudla
Copy
Lisaks riisumisele ja maasikate korjamisele tohivad noored muidki töid teha. Alaealiste tööhuvi on aja jooksul kasvanud ning töötukassa maksis eelmise aasta eest rekordilise alaealise töötamise toetuse.
Lisaks riisumisele ja maasikate korjamisele tohivad noored muidki töid teha. Alaealiste tööhuvi on aja jooksul kasvanud ning töötukassa maksis eelmise aasta eest rekordilise alaealise töötamise toetuse. Foto: Vladislav Musakko

Kohe on käes kauaoodatud suvevaheaeg ning nii mõnigi hakkaja noor leiab puhkamise kõrval aega tööle minna. Alaealisele aga iga töö ei sobi. Mida peavad tulevane töömesilane ise ja alaealise värvanud tööandja arvesse võtma?

Praeguseks 18-aastane Sille Nagel Kadrinast leidis töö lihtsalt. Ta nägi 9. klassi lõpus sotsiaalmeedias, et tootmisettevõte Pixner otsib abitöölisi. Piiga kirjutas ettevõttesse, sai paari tunni pärast kõne ja kutse töövestlusele ning võetigi kohe pärast vestlust tööle. "Töö oli pigem füüsiline, kogemus oli väga hea. Oleksin järgmisel aastal tagasi ka läinud, aga tervis ei lubanud tolmu sees töötada," rääkis neiu. Töötamise kogemust peab Nagel väga oluliseks: ta õppis võõraste inimestega suhtlemist ja sai hulga puidutöötlemise oskuseid. Töö oli tema sõnul huvitav ja kolleegid väga abivalmid.

Esimene palk kulus piigal enda sõnul päris kiiresti. Küll aga oli väga hea tunne, kui ei pidanud soovitud asja ostmiseks vanemate käest raha küsima. Nüüd lõpetab Sille Nagel 11. klassi ja läheb suveks klienditeenindajana taskuraha teenima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles