Kolmapäevast alates ei tohi grillida ka RMK lõkkekohtades

Kevin Volter
Copy
Möödunud nädalavahetusel põles Viljandimaal Mulgi vallas turbatootmisalal kaks suurt turbaauna. Homsest alates on keelatud looduses lõkketegemine, grillimine ja suitsetamine.
Möödunud nädalavahetusel põles Viljandimaal Mulgi vallas turbatootmisalal kaks suurt turbaauna. Homsest alates on keelatud looduses lõkketegemine, grillimine ja suitsetamine. Foto: Marko Saarm

Alates 14. juunist algab kogu Eestis tuleohtlik aeg ning ulatuslike tulekahjude vältimiseks keelab päästeamet metsa- ja muu taimestikuga ning turbapinnasega aladel lõkketegemise, grillimise ja suitsetamise.

Kuna kevad on olnud väga kuiv ja sel nädalal saabub ka selle suve esimene kuumalaine, on loodus muutunud äärmiselt tuleohtlikuks. "Selleks et ulatuslikke maastikupõlenguid vältida, kehtestataksegi tuleohtlik aeg, mis seab looduses toimetamisele mõningaid piiranguid," selgitas päästeameti ennetustöö osakonna ekspert Tuuli Taavet.

"Tuleohtlikul ajal on keelatud vabas looduses lõket teha, grillida ja suitsetada, sest ülikuival ajal piisab vaid väiksest sädemest, et vallanduks ulatuslik põleng. Grillimine ja lõkketegu ja suitsetamine on tuleohtlikul ajal keelatud ka RMK metsaaladel," rääkis Taavet. Oma isiklikus koduaias tohib endiselt lõket teha ja grillida, kuid ohutus peab olema tagatud ja esmased tulekustutusvahendid peavad alati käepärast olema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles