Haljalas vahetus võim Valimisliit Maheda taas koalitsioonis

Eva Samolberg
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Anti Puusepp.
Anti Puusepp. Foto: Marianne Loorents

14. juunil allkirjastasid valimisliidud Plaan A ja Maheda ning Eesti Reformierakond ja Eesti Konservatiivne Rahvaerakond uue koalitsioonilepingu. Uue koalitsiooni sünd tähendab, et varem võimukoalitsiooni kuulunud valimisliidud Vaba Vallakodanik ja Parim Koduvald langevad opositsiooni. Koalitsioonil on edaspidi volikogus 12 mandaati.

Haljala vallavanem Anti Puusepp, kes jätkab ka uues koalitsioonis oma senisel positsioonil, sõnas, et hoolimata uue koalitsiooni sünnist on ta tänulik senistele koalitsioonipartneritele, kuid keeruline aeg ja rasked otsused on tekitanud omavahelisi pingeid, mis viis pooled uusi lahendusi otsima.

"Senine koalitsioon on teinud valla jaoks valusaid, kuid olulisi otsuseid ning vähem tähtsam pole, et selle koalitsiooni ajal sai raskuste kiuste valmis Haljala uus kooli- ja spordihoone," ütles vallavanem, kuid lisas, et kujunenud olukorras edasi liikumiseks on muudatused vajalikud ning Eesti üldist majandusseisu ja omavalitsuste tulubaasi puudutavad otsuseid arvestades ootavad valda jätkuvalt ees keerulised valikud, mistõttu on laiema kandepinnaga koalitsioon volikogus kindlasti oluline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles