Rongiõnnetusest draamaseriaali 10 euroga valmis ei tee: soomlased filmivad Tapal uut linateost

Kevin Volter
Copy
Rongiõnnetusest draamaseriaali 10 euroga valmis ei tee.
Rongiõnnetusest draamaseriaali 10 euroga valmis ei tee. Foto: 6 X Ain Liiva, 2 X Shutterstock, Montaaž

Soome väikelinn. Kahe rongi kokkupõrkes hukkub 64 inimest. Sündmuskohal avastatud tõendid teevad uurijad valvsaks. Õnnetus muudab paljude inimeste elu jäädavalt. Esmapilgul tundub lugu meile võibolla kauge, aga tegelikult on tegu Tapal filmitava Soome seriaali «Sekunnit» («Sekundid») esimese hooaja võtmesündmustega. Kuidas sellise sarja idee sündis, miks just Tapa linn on ideaalne võttepaik ning palju see kõik maksab, räägivad sarja peaprodutsent Roope Lehtinen ja stsenarist Laura Suhonen.

Fire Monkey produktsioonifirma loob draamažanrile keskenduvat originaalsisu juba 2016. aastast. Roope Lehtinen, firma kaasasutaja, on kodumaal oma töödega võitnud üle 20 auhinna, lisaks on tal taskus Euroopa suurima tele- ja filmiauhindade Prix Europa auhind fantaasiaseriaali «Uudisraivaaja» («Teerajaja») eest.

Laura Suhonen on üks viimaste aastate kõrgemalt hinnatud Soome stsenariste, kelle käsikirjadest sündinud «Koukussa» («Konksu otsas») ja «Mustat lesket» («Mustad lesed») on põhjanaabrite teleauhindade jagamisel riisunud koore. 2019. aastal liitus ta Fire Monkeyga ning on nüüd keskendunud originaalsete draamaseriaalide loomisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles