Lääne-Viru rallipaar diskvalifitseeriti Euroopa meistrivõistlustel liiga väikese kaalu tõttu

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Jaspar Vaher – Evelin Mitendorf Rapla rallil.
Jaspar Vaher – Evelin Mitendorf Rapla rallil. Foto: Pille Russi

Noored läänevirulased Jaspar Vaher ja Evelin Mitendorf osalesid sel nädalavahetusel oma esimesel välisvõistlusel, Euroopa autoralli meistrivõistluste Läti etapil, kuid kohtunike otsuse järel tuli neil sõit oma klassis liidrikohal olles pooleli jätta.

Jaspar Vaheri ja Evelin Mitendorfi võistlusauto Ford Fiesta suunati keset võistluspäeva kaalule ja selgus, et see oli 31 kilo alla reeglitega lubatud miinimumi. Klassi Rally4 kuuluv võistlusauto peab koos sõitjate ja lisavarustusega kaaluma minimaalselt 1240 kilo, meie noortel ja autol oli vastav näitaja aga 1209 kilo.

Meeskonna esindaja Janno Siitan selgitas kohtunikekogule, et rallipaar on noor ja väga kerge, kuid see ei päästnud diskvalifitseerimisest. Auto lubatud minimaalne mass on muide 1080 kilo, mis eeldab, et reeglitesse mahtumiseks peab rallipaar kaaluma kokku vähemalt 160 kilo, või siis tuleb kasutada lisaraskust. Jaspar ja Evelin ei kaalu aga kahekesi kokku kindlasti mitte 160 kilo ja kogenematusest ei teadnud tiim ka lisaraskuse kasutamise võimalusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles