Nädala alguses jätkub leitsak, nädala keskel võib tulla äikest

Copy
Välgunooled.
Välgunooled. Foto: Arvo Meeks

Eelolev nädal algab suviselt ja esmaspäevased õhutemperatuurid jäävad valdavalt 24–30 soojakraadi vahele. Nädala keskpaigas langevad õhutemperatuurid mõne kraadi võrra ning arvestada tuleb ka vihma- ja äikesevõimalusega. 

Keskkonnaagentuuri teatel on ööl vastu esmaspäeva Lääne- ja Lõuna-Eestis vahelduva pilvisusega, mujal aga selge või vähese pilvisusega ilm. Liivi lahe ümbruses võib kohati sadada vähest hoovihma ja olla äikest. Puhub valdavalt ida- ja kirdetuul 3–9, põhjarannikul puhanguti 13 m/s. Sooja on 12–18 kraadi.

Peipsi järvel puhub ida- ja kirdetuul 4–9, puhanguti kuni 12 m/s. Lainekõrgus on 0,6–1,2 meetrit. Ilm on sajuta ja hea nähtavusega. Sooja on 15–17 kraadi.

Esmaspäeva päeval on vähese, saartel vahelduva pilvisusega ilm. Saartel võib kohati ka hoovihma sadada. Puhub valdavalt ida- ja kirdetuul 3–9, põhjarannikul puhanguti 13 m/s. Sooja on 24–30, rannikul kohati 20 kraadi ümber.

Peipsi järvel puhub ida- ja kirdetuul 4–8, puhanguti kuni 12 m/s. Lainekõrgus on 0,6–1,2 meetrit. Ilm on sajuta ja hea nähtavusega. Sooja on 22–24 kraadi.

Ööl vastu teisipäeva tuleb selge ja vähese pilvisusega sajuta ilm. Puhub valdavalt idakaare tuul 2–8 m/s. Sooja on 11–17 kraadi. Teisipäeva päeval on vähese pilvisusega sajuta ilm. Puhub muutliku suunaga tuul 1–7, põhjarannikul valdavalt idakaare tuul 3–9 m/s. Sooja on 26–31, rannikul kohati 20 kraadi ümber. 

Kolmapäeva öösel on selge ja vähese, kohati vahelduva pilvisusega ilm. Hommikul võib paiguti hoovihma sadada. Puhub valdavalt idakaare tuul 2–8 m/s. Sooja on 13–17 kraadi. Kolmapäeva päeval on vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Kohati sajab hoovihma. Puhub valdavalt lõunakaare tuul 2–7 m/s. Sooja on 25–30, rannikul kohati 20 kraadi ümber.

Neljapäeva öö hakul on vähese ja vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Pärast keskööd lääne poolt alates pilvisus tiheneb. Saartele jõuab vihmasadu, mis levib edasi mandrile – on äikeseoht. Öö hakul puhub muutliku suunaga tuul 1–7 m/s, pärast keskööd pöördub tuul saartelt alates lõunasse ja kagusse 2–8 m/s. Sooja on 12–17 kraadi. Neljapäeva päeval on pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab hoovihma ja tuleb äikest. Pärastlõunal lääne poolt alates sajuvõimalus väheneb. Saartelt alates pöördub tuul edelaase ja läände 3–9 m/s. Sooja on 21–26, rannikul kohati ja sajupilvede all 17 kraadi ümber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles