Estonian Cell koondab üheksa töötajat

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Vaatamata lubadusele, ei õnnestunud Estonian Cellil kõiki töökohti säilitada.
Vaatamata lubadusele, ei õnnestunud Estonian Cellil kõiki töökohti säilitada. Foto: Ain Liiva

Kundas asuv haavapuitmassitehas Estonian Cell teatas 19. juunil üheksa töötaja koondamisest. Eelnenud kuue kuu jooksul on tehasel olnud kolm pikemat seisakut ja ülejäänud ajal on tehase tootmisliin töötanud 60–70-protsendilise kiirusega. 

Tehase probleemid said alguse 2022. aasta augustis lahvatanud energiakriisist, mil teiste riikide tootjatega ebavõrdses konkurentsis kaotati mitu tehasest klienti Euroopas, seda ka 2023. aastaks. "Järgnenud majanduslanguse olukorras on ka puitmassiturg pingestunud ja kaotatud müügimahtude asendamine ei toimu sõrmenipsust ülimalt konkurentsitihedal turul," selgitas juhatuse liige Siiri Lahe tehase probleeme. 

Lahe sõnul on 2022. aasta lõpust kuhjuma hakanud EBITDA tasemel ärikahjum tänaseks lubamatult suur. "Oleme vaadanud üle kõigi kriitiliste kulusisendite lepingud ja teinud meie enda jaoks revolutsioonilisi muudatusi tehase protsessides. Kahjuks ei ole senised meetmed olnud üha pessimistlikumaks muutuvas olukorras piisavad ja peame murdma mõni kuu tagasi töötajatele välja öeldud eesmärki säilitada kõik töökohad," avas Lahe langetatud otsuse tagamaid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles