Reigo Tamm korraldab taas Tartu päeva

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Tartu linna päeva naudivad igal aastal paljud tartlased ja külalised.
Tartu linna päeva naudivad igal aastal paljud tartlased ja külalised. Foto: Eva Maria Tartu

Tartu linna päeva tähistatakse 29. juunil rikkaliku kultuuriprogrammiga. Seitsmendat korda aset leidvate linnapäeva peakorraldaja on tapalane Reigo Tamm, kelle tenorit saab nautida "Vabaduse galakontserdil". 

Tartu linna päev algab hommikukohviga linnapea juures ja lõpeb suurejoonelise "Vabaduse galakontserdiga" Vabaduse puiesteel. Tartu linna päeva alapealkiri on aastaid olnud "Ooperisümbioos". "Ooperisümbioosides" astuvad lavadele kooslused, kes tavaliselt koos ei tegutse.

Päeva peakorraldaja Reigo Tamm peab tänuväärseks, et just Tartu linna päevast on saanud ooperi ning laiemalt klassikalise muusika katsetamise, uuendamise ja tutvustamise koht. "Oleme eelnevatel aastatel "Ooperisümbioose" teinud koos mitmete sõnateatritega, sellel aastal teeme liikumisaastast inspireerituna koostööd kahe tantsuteatri ja improteatriga. Põnev on näha, kuidas sellel korral ooperilauljad ja tantsijad võrdsete partneritena jutustavad koos ühte lugu," rääkis Tamm. 

Tartu linnapea Urmas Klaasi sõnul on Tartu linna päev oma mitmekesise programmiga kujunenud Tartu suve tõeliseks avalöögiks. "Tartu linna päeval räägime alati Tartust ja mõtleme Tartule, kuid seekord räägime ka vabadusest. Astume linna päevaga jälle sammu võrra lähemale Euroopa kultuuripealinna tiitli aastale, mille loovkontseptsioon räägib ellujäämise kunstidest ehk neist oskustest, mis aitavad meil tulevikus paremini elada ja vabad olla," rääkis linnapea. 

Tartu linna päeva ajakava on leitav kodulehel https://tartukorraldab.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles