Väljapressimise kriminaalasi hakkab viimaks lõpule jõudma

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Janar Lillepuu Rakvere kohtumajas.
Janar Lillepuu Rakvere kohtumajas. Foto: Marianne Loorents

Kaks aastat väldanud kriminaalasja kohtuvaidlus paneb kohtuniku raske valiku ette. Prokurör jäi endale kindlaks ja leidis, et süüdistatav tegeles 2021. aasta 2. aprilli öösel väljapressimisega tapmise ja vägivalla ähvardusel. Kaitsja sõnul pole süü suuremas osas tõendatud ja asjaga tuleks edasi minna hoopiski ähvardamise paragrahvi alusel.

Peadpööritavad sündmused toimusid alates 2021. aasta 1. aprilli õhtust. Töölepinguta tööd pakkunud kannatanult hakkas maksmata jäänud palgaraha välja nõudma tööd teinud mehe sugulane. Omavahel vahetati sõnumeid ja telefonikõnesid ning väidetavalt käis väljapressija ka kannatanu Rakveres asuva eramaja hoovis ning tulistas maja ja auto akendesse. 

Viru maakohtu Rakvere kohtumajas 20. juunil toimunud Janar Lillepuu süüasja kohtuvaidluses põhjendasid prokurör Marge Voogma ja kaitsja advokaat Arri Tooming oma seisukohti täiesti erinevate mätaste otsast. Prokurör leidis, et tunnistajate ütlused pole usaldusväärsed ja neid ei saa suuremas osas arvestada. Lillepuu muutis oma versiooni juhtunust kardinaalselt. Kui politseile tunnistas mees süüd, siis kohtus väitis ta, et oli juhtunu ajal üldsegi teises kohas. Nimelt garaažiboksis autot putitamas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles