Konksuga kahevahelolek

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Ärimees (Üllar Saaremäe), luuremees (Raivo E. Tamm) ja teadusemees (Sulev Teppart) otsivad seletusi viibimisele selles arusaamatus paigas.
Ärimees (Üllar Saaremäe), luuremees (Raivo E. Tamm) ja teadusemees (Sulev Teppart) otsivad seletusi viibimisele selles arusaamatus paigas. Foto: Kalev Lilleorg

Said kokku sõjaväelane, professor ja ärimees ... Kõlab nagu anekdoodi algus. Kui öelda, et kohtusid agnostik, realist ja filosoof, saab lugu teise maigu. Mehed on samad, aga miski pole tõsikindel. Konks peitub tõlgenduses.

Luigi Lunari müstilises komöödias «Kolmekesi kahevahel» on kolm meest erinevatel põhjustel kiirustanud ühte tuppa, olgugi erineval aadressil, ja sattunud sõna otseses mõttes väljapääsmatusse olukorda. Kohta, kus ei tööta tõed, vaid tõlgendused.

Ribakardinate, pilvetapeedi, klaasmööbli, diskreetse diivani, suureruudulise vaiba ja lopsakate potisõnajalgadega ruumis (kunstnik Ketlin Kütt), mis võib olla nii hotellituba, kontor kui ka kirjastus, valitseb iseäralik ajavaakum. Külmkapp täidab kõik soovid ja Singapuri telefoniraamatus avanevad seletamatud kirjakohad. Oma sõna on öelda ka muusikal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles