Algas noorte laulu- ja tantsupeo nädal

Kärt Devaney
Copy
Noortepeo tuli süüdati 21. juuni päikesetõusul Võrumaal Viitina järvesaarel.
Noortepeo tuli süüdati 21. juuni päikesetõusul Võrumaal Viitina järvesaarel. Foto: Tiina Tuul/ Eesti Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutus

Alanud nädalal peetakse Tallinnas XIII noorte laulu- ja tantsupidu "Püha on maa". Kuigi tantsupeo etendused ning laulupeo ja rahvamuusikapeo kontserdid toimuvad alles nädala lõpus, kogunevad esinejad proovideks pealinna juba homsest.

Kuigi etendused ja kontserdid toimuvad reedest pühapäevani, saabuvad esimesed peolised Tallinnasse varem. Eesti laulu- ja tantsupeo SA juhataja Margus Toomla sõnul alustavad tantsijad proovidega harjutusväljakutel homme. Reedel jõuavad pealinna ka lauljad ja pillimängijad. "Seega on meie linnaruumis nädala vältel liikluses tuhandeid noori ja lapsi, kes liiguvad harjutus- ja ööbimiskohtadesse ning peopaikadesse. Peame arvestama ka sellega, et paljud neist ei ole harjunud suurlinna liiklusega – seega palume kõigil olla sel ajal liikluses äärmiselt tähelepanelikud ja varuda aega."

Rahvamasse koondava peo sujuvaks ja turvaliseks kulgemiseks tuleb kõigil liikluses olla äärmiselt tähelepanelik. Jälgida tasub korraldajate juhiseid ja soovitusi. Näiteks tuletatakse pidulistele muu hulgas meelde, et kaasa tasub võtta joogiveepudelid ja peakatted.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles