Marius Aave – vanaemalt saadud tantsukire taktis tantsupeo lavastusmeeskonda

Kärt Devaney
Copy
Marius Aave on teist tantsupidu lavastusmeeskonnas.
Marius Aave on teist tantsupidu lavastusmeeskonnas. Foto: Eero Vabamägi

On XIII noorte tantsupeo teise proovipäeva lõunaaeg. Tallinnas Kalevi staadionil käib vilgas sagimine. Esimese ühisproovini on jäänud loetud tunnid. Murule põlispuude alla on end leiba luusse laskma visanud noorterühmade tantsijad, kusagil eemal lookleb supisaba. Platsil käib hoogsalt nooremate tantsulaste trenn.

Ülemise tribüüni serva on sisse seatud staap ja tantsujuhtide lõunatelk, sealsamas kogub jõudu ka Virumaa juurtega Marius Aave, kes seekordsel noorte tantsupeol on C-segarühmade liigijuhi Maido Saare assistent. 

Tants on kuulunud Marius Aave ellu niikaua, kui ta mäletab. "See kõik sai alguse juba siis, kui olin pisi-pisike ja vanaema, kes tantsis Virumaal Võhma rühmas, hakkas mind Viru Särudele ja igale poole kaasa tassima. Ma pean seda selleks esimeseks pisikuks," jutustab Aave. Kui väike Marius Vihasoo lasteaed-algkooli esimesse klassi läks, võeti ta ka rahvatantsurühma vastu ning sellest ajast peale on ta rahvatantsumaailmas sees olnud. "Algul tantsijana ja aastast 2007 sain omale esimesed rühmad juhendada," nimetab ta. Tartu ülikooli õppima asunud, läks ta Tarbatu tantsuansamblisse tantsima ja seal pakuti juhendamisvõimalust. "Mu esimene rühm oli Lähte gümnaasiumi C-rühm," ütleb Marius Aave. Peale seda on juhendatavaid rühmi järjest lisandunud. Aave praeguseid juhendatavaid kollektiive üles lugedes jääb ühe käe sõrmedest puudu – lisaks oma klassi lastele (Marius Aave töötab õpetajana ja klassijuhatajana ning "oma lapsed" on loomulikult samuti tantsu juurde toodud) on Aavel juhendada naisrühmad, ansamblirühmad ja kaks noorterühma Tarbatust. Üks rühm, kellel ta abiks käib, on lausa Norras. Tema tegevuspõld on lai. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles