Tundeline teekond Tammsaare ja armastusega

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Eesti Noorsooteatri suvelavastuse "Hingest ja südamest" enam kui saja kohvri seast on leidnud hetkesse sobiva lavastaja Mirko Rajas ja näitleja Laura Nõlvak.
Eesti Noorsooteatri suvelavastuse "Hingest ja südamest" enam kui saja kohvri seast on leidnud hetkesse sobiva lavastaja Mirko Rajas ja näitleja Laura Nõlvak. Foto: Marianne Loorents

Tapa jaamahoone jahedas hämaruses lehvib Tammsaare vaim ja mõtiskleb armastusest. Teoste, kirjade ja tegelaste kaudu, näitlejate ja lavastaja äratundmisena, otse hingest ja südamest.

Kuus Eesti Noorsooteatri näitlejat, lavastaja Mirko Rajas, dramaturg ja helilooja lugesid kuude kaupa A. H. Tammsaare loomingut ja mõtteavaldusi, süüvisid romaanidesse ja lühijuttudesse, et otsida armastust. Hinge ja südant puudutavatest valikutest valmib lavastus "Hingest ja südamest".

Lavastaja Mirko Rajas, kelle eelmist Tammsaare-lavastust "Noored hinged" mängiti noorsooteatris viis aastat, tõdeb, et "Hingest ja südamest" on mingil määral selle mõtteline järg. "See oli esimene kokkupuude Tammsaarega süvitsi. "Noori hingi" ette valmistades lugesime palju ka muid teoseid ja uurisime tema elulugu. Tundus, et see varasalv on nii rikkalik." Soov sukelduda Tammsaare maailma viis lavastuseni, mis võtab lähtepunktiks armastuse. "Tammsaare on väärtkirjanik ja klassik, tema käsitlus on aegumatu ja väga puudutav," märkis Rajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles