Esmaspäeval algab vähipüügilubade taotlemine

Kevin Volter
Copy
Eestis on jõevähi püüdmine oluliselt reguleeritud.
Eestis on jõevähi püüdmine oluliselt reguleeritud. Foto: Aimar Rakko

Eestis on lubatud jõevähi püük ainult augustikuus ja selleks on vajalik kalastuskaart. Kalastuskaarte saab osta alates 3. juulist veebilehelt kalaluba.ee või keskkonnaameti Tartu ja Kuressaare kontorist. Saaremaa ja teatud veekogude puhul kehtib piirang, et üks inimene saab osta ühe kalastuskaardi, kuna huvi mõnede vähipüügikohtade vastu on suur ning kalastuskaardid võivad kiiresti otsa saada.

Kalastuskaardi ostul tuleb valida püügivahend (vähinatt või vähimõrd), maakond ja veekogu ning märkida püügikuupäev ja -aeg. Kalastuskaart kehtib 24 tundi ja selle hind sõltub püügikohast, olles kas 15 või 20 eurot. Kalastuskaardi omanikul on ööpäevas lubatud püüda kuni 75 jõevähki.

Keskkonnaameti jahinduse ja veeelustiku büroo juhi Aimar Rakko sõnul on põhjust kalastuskaardi hankimisega kiirustada neil, kes soovivad vähki püüda veekogudel või maakondades, kus lubade arv on piiratud. «Sel aastal on piirarvud seatud kõigile Saaremaa veekogudele ning lisaks Pangodi järvele, Pärnu jõele, Reopalu jõele, Väinjärvele, Võhandu jõele, Aheru järvele, Pühajärvele, Väikesele Emajõele ja Kasaritsa Verijärvele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles