Kolumn: sume suveaeg

Teet Suur
, kunstnik
Copy
Teet Suur.
Teet Suur. Foto: Ain Liiva

Käes on taas lühike Eestimaa suvi. Alati nii igatsetud võimalus natuke rohkem puhata. Ametiasutused ja mõned ettevõtted on n-ö vaiksel suverežiimil: kel vähegi võimalik, riputab välja sildi «Oleme puhkusel, kohtume septembris!».

Puhkuste ajal on elul teine rütm ja inimestel teised liikumisrajad. Kuid nende kõrval, kes saavad endale suvel puhkust lubada, on palju neidki, kellele suvi on kõige kiirem tööaeg. Näiteks põllumehed, turismiga ja rannakaubandusega tegelejad ja kõik, kes suvitajaid teenindavad; eriti meie saartel, kus saarlaste arv suvel mitu korda suureneb. Töökäsi vajavad kõik need hooajalised ettevõtmised, kus väljaspool suve on vaikne. Aga kes see ikka sooviks niigi lühikesel suvel palju rabada? Selles olukorras on suvevaheajal oma esimesi töökogemusi saavad kooliõpilased tööjõupuuduses ettevõtjaile probleemi hea leevendus.

Suverežiimile lülitumist häirib ikkagi kaasas käiv ärevus, mis seotud kaugemal toimuva sõja või siis kohalike päevakajaliste teemadega. Kõik need jõuavad kohe nii kirjas kui ka pildis meie kehaosaks muutunud telefoni. Puhkuse eelduseks on aga inforattast välja astumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles