Homme toimub XIII noorte laulupidu "Püha on maa"

Kärt Devaney
Copy
Homme koguneb laulukaare alla 23 139 koorilauljat ning orkestranti.
Homme koguneb laulukaare alla 23 139 koorilauljat ning orkestranti. Foto: Eero Vabamägi

Homme, 2. juulil algusega kell 14.00 toimub Tallinna Lauluväljakul XIII noorte laulupeo kontsert „Püha on maa“. Kaare all astub üles 778 kollektiivi ja 23 139 koorilauljat ning orkestranti. Koore ja orkestreid juhendas teekonnal laulupeole 657 dirigenti.

Avaühendkooris laulavad koos 362 koori ning 11 900 lauljat ning lõpuühendkooris 326 koori ja 10 700 lauljat.

Noorte laulupeo kunstiline juht on Pärt Uusberg. Peo juhtmõte on "Püha on maa" ning Uusberg lähtus juhtmõtte ideekavandi loomisel Hando Runneli luuletusest "Valgust!". Uusberg ise on juhtmõtet kirjeldanud järgmiselt: "Arvan, et noori on võimalik näha mitut moodi; mina tahaksin neid näha – vähemasti laulupeo kontekstis – kui puhtaid, rikkumata, tundlikke hingi, kes peegeldavad oma hinge kui ka meie maa põhjamaiselt karget ilu läbi muusika. Minu ideekavandi nimeks oli "Püha on maa“ ning see lähtus Hando Runneli luuletusest "Valgust!“, mis minu jaoks võtab kuidagi kõige paremini kokku minu taju ja nägemuse noorte laulupeost," kirjeldas Uusberg. Tallinna Lauluväljakul avatakse Oru ja Mäe värav enne kontserdi algust publikule kell 10.30, kui väljakule jõuab rongkäik. Mere väravad avatakse publikule kell 14.00, kui rongkäik on lõppenud.

Lisaks peo kunstilisele juhile Uusbergile kuuluvad XIII noorte laulupeo kunstilisse toimkonda kaheksa liigijuhti: mudilaskooride liigijuht Maret Poll, lastekooride liigijuht Ave Sopp, poistekooride liigijuht Kuldar Schüts, neidudekooride liigijuht Aarne Saluveer, 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles