Koorijuhi päev – motivatsioonikõnest õpilastele klombini kurgus

Kärt Devaney
Copy
Õpetaja Elene (esiplaanil) ööbimispaigas vajalikke materjale kätte saamas. 
Õpetaja Elene (esiplaanil) ööbimispaigas vajalikke materjale kätte saamas. Foto: Erakogu

Kui laululastele tähendab laulupeonädal lisaks tihedatele proovidele suurt seiklust ja kogemust, mis terveks eluks mälu- ja hingesoppi jääb, siis õpetajatele-koorijuhtidele tähendab suure peo nädal ka vastutust kooritäite laste eest ja head planeerimist. Samas on laulupidu õpetajale kui auhind tublilt tehtud töö eest. 

Noorte laulupeo eilse esimese proovipäeva saatsin varjuna pikaaegset koorijuhti, praeguseks Haljala koolis koorijuhiametit pidavat Elene Altmäed.

30. juuli varahommikul stardivad Haljala kooli eest esimesed koorid: poiste- ja lastekoor. Bussi pakitakse laululaste kõrval pealinnas vaja minev vihmakeepidest madratsite ja magamiskottideni ning loomulikult rahvariided. Õpetaja Elene tervitab oma laululapsi, kontrollib, et vanematel oleksid vajalikud telefoninumbrid olemas ja peoplaan selge. Lapsed on selgelt elevil ja kaua oodatud peolesõitu ei suudeta ära oodata. Õpetajal on kaasas tublid abilised: iga koori jaoks oma saatja, kel ülesandeks koorilauljatel silm peal pidada, et kõik õigeks ajaks riidesse ja proovi jõuaks, et lastele vastava söögikorra talongid näppu ulatada ja nad sööma suunata, noored lauljad laval õigesse ritta abistada, peopäeval neile rahvariided õigesti selga sättida ja neiudele korralikud kõvad patsid pähe punuda ... "Ilma abilisteta õpetaja ei saa kuidagi, see on tõsi. Tore, et on vanemaid, kel soov peonädal meiega kaasa teha. Palju on tööd, mis väljapoole ei paista, ent mis on laste peokogemuse jaoks ülioluline," kõneleb õpetaja Elene, ise samal ajal laste nimekirjasid välja otsides ja laululaste kohalolemist kontrollima asudes. Kõik laulupoisid ja -tüdrukud on peolesõiduks valmis. Viimsed musid palge ja sõit pealinna poole võib alata. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles