Laulupidu nauditi kummikute ja märgade riietega

Tairi Alanurme
, suvereporter
Copy
Vihm naeratusi ja head tuju minema ei sadanud.
Vihm naeratusi ja head tuju minema ei sadanud. Foto: Lugeja foto

Laulupeolised Virumaalt vihmal enda pidu rikkuda ei lasknud ja sellest leiti oma ilu. Sõbrannad Triin Kullisaar ja Triin Veideman jõudsid laulupeole enne nelja pärastlõunal, täpselt esimese suure vihmasaju eel.

Neil õnnestus parkida auto kahe kilomeetri kaugusele väravatest, mis oli lähemal, kui korraldajad olid soovitanud. Piletid osteti üldalasse. Triin Veideman rääkis, et rahva seas oli mõnus melu ja inimestel tuju hea. Triin Kullisaar lisas, et vihm ajas pigem muigama – kuulajad-vaatajad väänasid riideid ja istumisaluseid. «Vihm tegi selleaastase laulupeokogemuse eriliselt ägedaks,» ütles Veideman, kuidas lisas, et laulvatest lastest ja lastega peredest oli ikkagi kahju, sest vihm oli armutu. Veidemani peres tehti näiteks plaanid ümber ning lapsed otsustati lõpuks koju jätta.

Sõbrannad kaitsesid vihma eest end vihmakeebi, kilejope ja kummikutega. «Tegelikkuses ei olnud millestki väga kasu ja peo lõpuks oli vihm ka kilest läbi tunginud,» tõdes Kullisaar, kuid lisas, et see ei morjendanud. «Emotsioon on laulupeol alati kirjeldamatult võimas,» sõnas ta. Sõbrannad olid lauluväljakul peo lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles