Jõhvi võõrustab Ukraina tantsulegende

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Harkivi rahvuslik akadeemiline ooperi- ja balletiteater toob Jõhvi kontserdimajja «Giselle’i».
Harkivi rahvuslik akadeemiline ooperi- ja balletiteater toob Jõhvi kontserdimajja «Giselle’i». Foto: Aleksandr Šahmatov

Jõhvi balletifestival, mis toimub Tallinnas, Pärnus ja Jõhvis, võõrustab sügisel Ukraina rahvatantsu- ja balletilegende. 15. korda toimuva balletifestivali külalised on Ukraina riiklik rahvatantsuansambel Virskõ ning Mõkola Lõssenko nimeline Harkivi rahvuslik akadeemiline ooperi- ja balletiteater.

Mõlemad trupid on alates 2022. aasta aprillist koos teiste Ukrainas ja välismaal elavate kunstnikega ühisel humanitaarmissioonil «Euroopa tee», mille eesmärk on Euroopa Liidu kodanike teadlikkuse hoidmine ja toetus Ukraina riigile Venemaa sõjalise agressiooni ajal.

«Ukraina tipptasemel balletikunsti on kõrgelt hinnatud läbi aegade. Vähim, mida Eesti poolt oma valdkonna professionaalidele hetkel pakkuda saame, on esinemisvõimalused,» ütles Eesti Kontserdi juht Kertu Orro. «Harkivi ooperi- ja balletiteater on saanud pommitabamusi ning enne Ukraina võidukat sõja lõpetamist nad kodu­lavadel tantsida ei saa. Seda suurem on au ja rõõm, et Eesti balletipublik saab nende imelistest etendustest osa oma kodus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles