Lilleline Richard Sagrits

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Ateljeenäituse kuraator Liis Pählapuu rääkis, et Richard Sagritsa lillemaalid, natüürmordid on maalitud kunstniku väga tugeva kohaloluga.
Ateljeenäituse kuraator Liis Pählapuu rääkis, et Richard Sagritsa lillemaalid, natüürmordid on maalitud kunstniku väga tugeva kohaloluga. Foto: Marianne Loorents

Ateljeenäitus «Õied aknal. Richard Sagritsa lillemaalid, natüürmordid ja Kalame aed» kunstniku muuseumis Karepal avab värvikalt looja erinevaid külgi: lüürilist kodutalu- ja ekspressiivsemat linna-mina.

Richard Sagritsa ateljees, kus maalid kümblevad mahenevas pärastlõunavalguses, on eksponeeritud Kalamel maalitud koduaialilled, elutoas Tallinna ateljees ja reisidel valminud teosed. Näituse kuraator Liis Pählapuu ja kujundaja Marje Eelma on väljapanekusse sulatanud maalidel kujutatud esemeid, mis tundlikult, delikaatselt ning muheda kodususega avardavad vaataja mõtte- ja taju­ruumi.

Et näitust «Õied aknal. Richard Sagritsa lillemaalid, natüürmordid ja Kalame aed» saab vaadata kunstniku kodutalus, kust väga paljud maalidel kujutatud vaated ja interjöörinurgakesed on pärit, on näituse kuraatori Liis Pählapuu sõnul eriti tore. Ta nimetas, et näitusel on kaks vastanduvat teemat: Kalame kodutalu keskkonna ja taimestikuga seotud maalid ning linlikud interjöörivaated. «Kontrast tuleb päris hästi välja,» lausus Pählapuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles