Juulis vahelduvad vihmased päevad päikesepaistega

Copy
Vaade Käsmu poolsaarele.
Vaade Käsmu poolsaarele. Foto: AdobeStock

Juulis vahelduvad pea kogu kuu vältel vihmased ilmad päikesepaistega ning alles kuu lõpu poole on püsivamalt kuiva ja sooja ilma oodata, prognoosib keskkonnaagentuur.

Kuu esimestel päevadel liigub aktiivne madalrõhkkond Edela-Soomest aeglaselt põhja poole ja põhjustab Eestis tugevaid vihmavalinguid ja äikest. Lisaks puhub väga vali edelatuul. Õhusooja on tavapärasest veidi vähem.

Ka edaspidi kuni kuu keskpaigani jääb Eesti läänepoolse madalrõhuvööndi ja esialgu ida-, seejärel lõunapoolse kõrgrõhuala piirile, kus ülekaalu saavutab kord vihmasem, siis jälle kuivem ilm. Õhutemperatuur jääb juulikuu keskmise lähedale.

Kuu teisel poolel jätkub kõrgrõhuharjade ja madalrõhulohkude vaheldumine, alles kuu viimases veerandis saavutab tõenäoliselt ülekaalu kõrgrõhuala ja ilm muutub kuivemaks ja ka õhutemperatuur on keskmisest kõrgem.

Juulikuu keskmine õhutemperatuur tuleb normilähedane või veidi kõrgem, kusjuures norm on 17,2–18,4 kraadi. Sademeid on kuu esimesel poolel tavapärasest enam, teisel poolel normi piires või vähem, kusjuures norm on 49–82 millimeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles