Rakvere linn võõrustas USA iseseisvuspäeva eel sõpru Ameerikast

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Rakvere linnajuhid kohtusid Marylandi-Eesti Vahetusnõukogu presidendi Toivo Tagametsa (ees vasakul) ja asepresidendi Barbara Toweriga (paremalt teine).
Rakvere linnajuhid kohtusid Marylandi-Eesti Vahetusnõukogu presidendi Toivo Tagametsa (ees vasakul) ja asepresidendi Barbara Toweriga (paremalt teine). Foto: Rakvere linnavalitsus

Esmaspäeval kohtusid Rakvere linnajuhid külalistega USA Marylandi osariigist – Marylandi-Eesti Vahetusnõukogu (MEEC) presidendi Toivo Tagametsa ja asepresidendi Barbara Toweriga. Eesmärk on luua sõprussidemed kahe kenasti kokkukõlava nimega linna Rakvere ja Rockville'i vahel.

MEEC-i missioon on aidata ellu kutsuda sõprussuhteid Marylandi ja Maarjamaa ehk Eesti vahel, suurendada kultuurivahetust ja tugevdada sidemeid hariduse, meditsiini, majanduse, poliitika ja turvalisuse valdkonnas. Rahvusvahelise koostööd arendatakse ka valdade, linnade, maakondade ja valitsuste vahel.

Seni on sõprussidemed loonud linnad Tallinn ja Annapolis, Tartu ja Salisbury, Viljandi ja Cumberland, Narva ja Bel Air, Pärnu ja Ocean City, Valga ja Oakland, Paide ja Westminster ning maakonnad Jõgevamaa ja Charles County.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles