Rannafestivali ajaks suletakse taas Võsul mootorsõidukite liiklus

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Suvekuudel pargitakse Võsul võimalikesse ja võimatutesse kohtadesse.
Suvekuudel pargitakse Võsul võimalikesse ja võimatutesse kohtadesse. Foto: Vladislav Musakko

Võsu rannafestivali ajal, 28. ja 29. juulil, piiratakse taas autode pääsu Võsu aleviku keskusesse.

Selleks suletakse Võsu alevikus Rakvere tee, Mere tänav ja Võsu–Lepispea tee, edastas Haljala vallavalitsuse pressiteenistus. Kohalikele elanikele ning alevikus tegutsevate ettevõtete ja asutuste töötajatele tagatakse pääs alevikku lubadega.

Suvel pargitakse Võsule sadu autosid, mis kitsastel tänavatel tekitab olukordi, kus mõni sõiduk takistab teiste autode sujuvat liiklemist. Pargitakse ka haljasaladele, blokeeritakse kellegi hoovist väljapääs või raskendatakse kaubaautode, ühissõidukite, operatiivsõidukite jms liiklemist.

​Võsu rannafestival on maakonna suurim ja populaarseim suveüritus, mida külastab tuhandeid inimesi. Selline rahvamass toob endaga kaasa veelgi rohkem autosid ning olukordi, kus sujuv inimeste ja sõidukite liikumine Võsu alevikus on raskendatud.

Haljala valla kommunikatsioonijuht Kent Kerner sõnas, et Võsu rannafestivali toimumise ajaks otsustati eelmainitud põhjusel mootorsõidukite hulka Võsu alevikus piirata. "Sõidukite läbipääsu piiratakse Rakvere teel, Mere tänaval ja Võsu–Lepispea teel, kus on varasematel aastatel tekkinud kõige suuremad probleemid," selgitas ta ja lisas, et sõidukite ligipääsu Võsu alevikku piiratakse juba kolmandat aastat.

Mootorsõidukiga pääsevad nimetatud ajal Võsule vaid alevikus kinnistuid omavad isikud, liinibussid, operatiivsõidukid ning alevikus tegutsevate ettevõtete töötajad ning majutusasutustes peatujad, kellele väljastatakse vastav luba. Võsu alevikus on parkimine lubatud festivali külastajatele piiratud mahus varem soetatud pääsme alusel. Teede ja tänavate ääres parkimine on keelatud.

Ümbersõit Käsmu ja Loksa suunal käib Haljala–Käsmu tee kaudu. Festivali ja teiste aleviku külastajate mootorsõidukite parkimine organiseeritakse alevikust väljajäävatel märgistatud aladel.

Täpsem info ajutise liikluskorralduse ja läbipääsuloa taotlemise kohta on leitav Haljala valla veebilehelt SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles