Viru Folk pakub publikule põnevaid esinejaid Briti saartelt

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Tänavuse Viru Folgi esimese kontserdi annavad Untsakad.
Tänavuse Viru Folgi esimese kontserdi annavad Untsakad. Foto: Eero Vabamägi

Augustis Käsmus kuueteistkümnendat korda toimuv koguperefestival Viru Folk on valmis saanud tänavuse Briti saarte aasta programmi. Publikule pakutakse põnevaid esinejaid Šotimaalt, Iirimaalt, Suurbritanniast, Mani saarelt ja Austraaliast, aga ka paljusid  kohalikke keldi juurtega muusika viljelejaid ning loomulikult head eesti folki.

Reedel, 11. augustil, kohe pärast festivali avatseremooniat astub festivali pealaval üles ansambel Untsakad legendaarse iiri bändi The Dubliners tribuutkontserdiga. Sellele järgneb kontsert merelaulude ehk shanty‘de šotlasest esitajalt Nathan Evansilt, kes on kuulsaks saanud lauluga "Soon will the Wellerman come", mis kahtlemata on festivali üks tipphetki paljudele suurtele ja väikestele Wellermani austajatele.

Vinteri laval annavad kontserdi Elizabeth Davidson-Blythe ja Daniel Quayle Mani saarelt, kus elavad sabata kassid ja kihutatakse ringrajal. Rahvamajas annab kontserdi šoti bänd Rohallion. Öisel kiigeplatsil musitseerib Prita Grealy Austraaliast ning festivali esimese päeva lõpetab kirikukontserdiga eesti-iiri Cú Duo. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles