Juhtkiri: kui on tublisid tegijaid ...

Virumaa Teataja
Copy
Virumaa Teataja.
Virumaa Teataja. Foto: Meelis Meilbaum

Eipri külas avasid ettevõtlikud inimesed kohviku, hoolimata sellest, et küla ise on pisike ning ilmselt ratsa rikkaks selle ettevõtmisega ei saa. Aga alati ei peagi saama, teinekord on majanduslikust jõukusest märksa tähtsam see tunne, mis rinnus tuksub. Teadmine, et aetakse õiget asja.

Kes teeb, see jõuab – nii ju öeldakse ja nii ka on. Meie keeles on tegelikult päris palju ütlemisi ja vanasõnu, mis õpetavad, et kui midagi tahta, selle nimel vaeva näha, küll siis saab ka. Ei ole üldse oluline, kus mingit vahvat ideed ellu viia – linnas või maal. Oluline, et olemas on tugev seljatagune ja abikäed. Ja ei ole liialdus, et need on võtta just väiksemates kogukondades.

Kui kogukond on sõbralik ja toetav, saavad tublide inimeste ettevõtmised hoogu ning toovad kõigile kasu ja loovad sünergiat. Neisse võiksime kõik teadlikult panustada, sest see on esimene samm selleks, et viimaste aastatega hüppeliselt kasvanud ühiskonda lõhestav individualism ja egoism annaks taas ruumi sõbralikule koostoimimisele ja õlatundele. Sest just nende toel püsib tugev meie väikese riigi vundament.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles