Maakonna koolide õppekohtadele on tunglus

Tairi Alanurme
, suvereporter
Copy
Kõikidele Tallinna tehnikakõrgkooli teenusmajanduse instituudi erialadele laekus avaldusi rohkem kui mullu.
Kõikidele Tallinna tehnikakõrgkooli teenusmajanduse instituudi erialadele laekus avaldusi rohkem kui mullu. Foto: Ain Liiva

Mõdrikul paikneva Tallinna tehnikakõrgkooli teenusmajanduse instituudi ja Rakvere ametikooli peale kokku jääb õppekohast ilma üle tuhande sooviavaldaja. Mõlemas koolis on populaarseimatel erialadel ühele õppekohale kandidaate rohkem kui üks.

Teenusmajanduse instituuti Mõdrikul võetakse vastu 200 õppurit, kusjuures avaldusi laekus 1256. See tähendab, et üle tuhande soovija sinna õppima ei pääse.

Populaarseim eriala on tänavu sotsiaaltöö 374 esitatud avaldusega ja ühele õppekohale on kandidaate 9,35. Populaarsuselt teine on ärijuhtimine, mida õppida tahtjaid on 346 ehk ühele kohale kandideerijaid 8,65. Ärijuhtimine ja sotsiaaltöö on populaarsemad erialad olnud igal aastal, aga tänavu on need kõige soovitumad erialad ka kogu Tallinna tehnikakõrgkooli peale. Kõikidele Tallinna tehnikakõrgkooli teenusmajanduse instituudi erialadele laekus rohkem avaldusi kui mullu ja see kehtib ka kõikide Tallinna tehnikakõrgkooli erialade kohta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles