Tüli Moonakülas: kiisut ootasid naabri aias koprapüügirauad (2)

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Naabrite Jaani ja Vitali vahel puhkes kolmapäeval juhtunut arutades taas tuline sõnasõda.
Naabrite Jaani ja Vitali vahel puhkes kolmapäeval juhtunut arutades taas tuline sõnasõda. Foto: Marianne Loorents

Rakveres Moonakülas elavale 60. eluaastates meesterahvale ei meeldi, et tema hoovis liigub naabrite kass. Kaebused linnavalitsusele ei andnud soovitud tulemust, mees pani hoovi koprapüügirauad. Tagajärjeks vigastatud kiisu ja varasematest veelgi tulisem tüli, kuhu kaasatud politsei.

Abikaasad Monica ja Vitali peavad oma Põhja tänava kodus kahte koera ja viit kassi. Väidetavalt ei olnud naaberkinnistu elanikel varem nendega probleeme. Seal elanud memm ja taat lasid ühel kiisul lausa oma toas magada, loomake pakkus vanakestele rõõmu. Ka nende poeg Jaan, kelle põhielukoht asub pealinnas, oli loomadega sõbralik, meenutab Monica. Kui pererahvas pidi kodust pikemaks lahkuma, jäeti koduvõti Jaanile, kes loomi pissile laskis. Nüüdseks on vanurid siit ilmast lahkunud, Jaani suhtumine naabrite loomadesse muutus Monica väitel aga justkui üleöö tänavu aprillis.

Järsku ei sallinud Jaan enam kasse, kes olid maast madalast harjunud ka tema hoovis patseerima. Ehkki Rakveres käib mees tavaliselt ainult nädalalõpul, tekkisid naabrite vahel sõnelused, misjärel nad enam ei tereta. Mingil ajal hakkas Jaan loomadest pilte tegema. Paaril korral püüdis ta pildile enda aias uidanud mustavalgekirju kiisu Marti. Muist kordi aga pildistas tänaval ja ühisel sissesõiduteel liikuvaid loomi. Fotod saatis ta linnavalitsusse, väites, et loomad segavad liiklust ning tuleks kinni püüda. Need fotod jõudsid sealt ringiga tagasi Monica ja Vitalini.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles