Remondimehed leidsid Rakvere kiriku tornimunast varesepesa

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Tornimunas on ka hulk väikseid auke, mis sarnanevad väga kuuliaukudega.
Tornimunas on ka hulk väikseid auke, mis sarnanevad väga kuuliaukudega. Foto: Erakogu

Üks Rakvere varesepaar tahtis ilmselt nautida eriti uhket vaadet ja ehitas oma pesa Rakvere Kolmainu kiriku tornimuna sisse. Järgmiseks aastaks peavad nad aga otsima uue kodu, sest kiriku fassaad on remondis ja selle käigus lapitakse kinni ka vareste korteri uks ning tornis olev rist ja muna võõbatakse kullavärviga üle.

Rakvere Kolmainu kiriku juhatuse esimees Olev Rohumäe ütles, et enne fassaadi remonti ei teatud, millises seisus tornimuna ja rist on ning neid polnud plaanis remondi ajal puutuda. "Mehed käisid üleval olukorraga tutvumas ja siis nägid, et tornimunal on auk sees," rääkis ta. "Varesed olid muna sisse pesa teinud. Sel aastal olid nad juba välja kolinud, aga eks järgmiseks peavad uue otsima."

Töömeeste sõnul on muna tehtud vaskplekist, seejärel üle kullatud ning siis värvitud. Nende tehtud piltidelt on näha, et lisaks suuremale augule on munas väiksemaid, mis sarnanevad väga kuuliaukudega – ilmselt on poolearulised inimesed ka Rakveres lasknud kirikutorni pihta märki, nagu see oli Haljalas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles