Jahimehed ja vabatahtlikud riigikaitsjad tihendavad koostööd

Kevin Volter
Copy
Jahimehed saavad Kaitseliiduga sõlmitud koostöölepingu kohaselt moodustada kasvõi oma malevkonna.
Jahimehed saavad Kaitseliiduga sõlmitud koostöölepingu kohaselt moodustada kasvõi oma malevkonna. Foto: Elmo Riig

Kaitseliidu ülem kindralmajor Riho Ühtegi ja Eesti Jahimeeste Seltsi president Margus Puust allkirjastasid reedel Kohtla-Nõmmel toimunud jahimeeste kokkutulekul koostööleppe.

Kahe organisatsiooni vahel sõlmitud leping näeb ette koostöö tihendamist kaitseliitlaste ja jahimeeste vahel kogemuste ja teadmiste jagamise, aga ka jahimeeste senisest suurema riigikaitsesse kaasamise kaudu. Praegu on Kaitseliidu liikmeskonnas veidi üle tuhande Eesti Jahimeeste Seltsi kuuluva jahimehe.

"Kuigi paljud Eesti jahimehed on tänaseks astunud Kaitseliitu, on jahimeeste ressurss laiemas mõttes seni riigikaitses veel efektiivselt kasutamata. Tänane allkirjastatud koostöökokkulepe avab minu hinnangul uued võimalused selle potentsiaali rakendamiseks," ütles kindralmajor Ühtegi. "Seda just peamiselt seetõttu, et koostöökokkulepe sõlmitakse organisatsioonide vahel, kus üheks pooleks on meie jahimehi koondav Eesti Jahimeeste Selts ja teiseks pooleks Eesti vabatahtlikku riigikaitset esindav Kaitseliit, ja jahimeeste panust riigikaitsesse, aga ka nende huvide esindamist on võimalik korraldada organisatoorselt."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles