Head rahvabändi kutsutakse mängima aasta ringi

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Ansambel Tuulebant: vasakult Kert Krüsban, Richard Ott Leitham, Karl Kobin, Enver Lani.
Ansambel Tuulebant: vasakult Kert Krüsban, Richard Ott Leitham, Karl Kobin, Enver Lani. Foto: Erakogu

Kuni on rahvast ja rahvapidusid, püsib vajadus rahvaliku muusika järele. Olgu siis lõkkeplatsil külakiige kõrval, kohalikus rahvamajas või kusagil erapeol. Aga ega iga rahvalikku muusikat esitav bänd pole automaatselt süldibänd, selgub järgnevast usutlusest.

Tuulebant on instrumentaal-vokaalmuusikaansambel, mis viljeleb rahvalikus võtmes tantsumuusikat reipas ja nooruslikus esituses. Haljalast, Väimelast, Tallinnast ja Tartust pärit noortest meestest koosnevas tugevas sõpruskonnas on samuti kogu riigis tunnustatud pillimehi. Kõigil on rauad tules ka teistes projektides, aga kodubänd on ikka Tuulebant. Küsimustele vastasid bändi bassimees Enver Lani ja eesti lõõtspilli käsitsev Richard Ott Leitham (edaspidi Ott).

Natuke vanemat põlvkonda esindab Rakvere mees Ivar Kaljuvee, kes esineb üksi nime all IvarBänd, kolmekesi ansambliga Hollarii ja mitmekümnekesi Uhtna Mandoliiniorkestri liikmena. Samuti on ta tihti õhtujuhi rollis – vahel lausa samal peol, kus muusikat mängib, kuigi nii keerukat ülesannet mees väga tihti vastu ei võta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles