Väike-Maarja triatleet tuli raskuste kiuste ekstreemvõistlusel viiendaks

Kevin Volter
Copy
Marti Alt viipamas ees ootavale tõusule. Kokku kogunes Rootsi mägisel ja kivisel maastikul tõusumeetreid 1700 kanti.
Marti Alt viipamas ees ootavale tõusule. Kokku kogunes Rootsi mägisel ja kivisel maastikul tõusumeetreid 1700 kanti. Foto: Kevin Vabaorg

Väike-Maarja triatleet Marti Alt osales nädalavahetusel Rootsis peetud ekstreemtriatlonil Swedman. Võistlejatel tuli läbida 3,8 kilomeetrit ujudes, 205 kilomeetrit rattal ning 43 kilomeetrit joostes. Katsumusi pakkunud võistlusel oli mees vahepeal lausa põlvini mudas.

Rootsi linnakeses Åres ootas võistlejaid ees enam kui 2300 tõusumeetrit rattarajal ja 1700 meetri jagu tõuse jooksurajal. Samuti esitas väljakutse veetemperatuur, mis sel aastaajal on tavaliselt 13 kraadi ringis. 

"Seekord oli läbi aegade parim ilm – vesi oli 17 kraadi. Stardi hetkel oli õhutemperatuur 12 kraadi, ja kui rattasse läksin, oli õhk 12,8 kraadi," rääkis Alt. "Massstart oli suhteliselt pika sisse jooksuga ja vahepeal olin juba põlvini mudas. Hoidsin end kohe grupi ette. Ühel hetkel sain kõva laksu vastu varvast, aga küüs jäi õnneks peale. Kuna veest välja tulemine oli üsna kivine ja vajas abistamist, otsustasin lõpus kiirendada, et esimesena välja saada, ja see õnnestuski," kirjeldas mees Eesti Triatloni veebilehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles