Lahemaa rahvuspark ja Rakvere linn pälvisid turismi valdkonnas tunnustuse

Andres Tohver
, ajakirjanik
Copy
Lahemaa Majakivi matkarada.
Lahemaa Majakivi matkarada. Foto: Priidu Saart

Rahvusvahelist kestlikku turismi arendav organisatsioon Green Destinations andis Lahemaale ja Rakverele hinnangu rohesihtkohana. Hinnangutasemeid on viis, madalamast alates pronks-, hõbe-, kuld-, plaatinatase ja kõige kõrgemana rohesihtkoha tase. Lahemaa tõusis kuldtasemelt plaatinatasemele, Rakvere sai pronksi asemele hõbeda.

Lahemaa tugevuseks turismisihtkohana on audiitorite hinnangul külastustiheduse ja turismi mõju seire – see on Eesti turismisihtkohtade seas kõige tugevamal tasemel, sest on aastakümnetega rahvuspargi tõttu üles ehitatud. Lisaks paistab Lahemaa silma kohalike väärtuste hoidmise ja eksponeerimisega ning kohalike ettevõtjate toetamisega. Edendamisruumi on eeskätt nii jäätmete tekke vähendamises kui ka nende ringlussevõtus.

Rakvere tugevused turismisihtkohana on audiitorite hinnangul kultuuripärandi säästev eksponeerimine, kohalike toodete ja teenuste reklaamimine ja ettevõtjate toetamine. Arenguvajadusena toodi esile külastajate rahulolu, turismi mõju ja kohalike elanike rahulolu seire ning säästvate energialahenduste kasutamine ettevõtetes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles