Tööstusalpinist Mikk Vissak: meil on parima vaatega avatud kontor

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Tööstusalpinistidel tuleb lisaks kirikutorni värvimisele täita muid ülesandeid. Mikk Vissaku käes on kapsel, kus sees tänane läkitus tulevastele põlvedele, ja see tuleb viia Rakvere Kolmainu kiriku torni tippu muna sisse.
Tööstusalpinistidel tuleb lisaks kirikutorni värvimisele täita muid ülesandeid. Mikk Vissaku käes on kapsel, kus sees tänane läkitus tulevastele põlvedele, ja see tuleb viia Rakvere Kolmainu kiriku torni tippu muna sisse. Foto: Caspar Sild

Rakvere Kolmainu kiriku torni, tornikiivrit ja risti värvivad julged mehed, kes ripuvad päevad läbi köite otsas maa ja taeva vahel. Nad on tööstusalpinistid OÜ-st RopeTech. Ettevõtte juhataja ja omaniku Mikk Vissaku sõnul on tööstusalpinisti amet ehitussektoris üks ohutumaid, nii imelikult, kui see ka ei kõla.

Kõrvaltvaataja jaoks on tööstusalpinisti amet ühtpidi romantiline, teisalt aga ohtlik. Mikk Vissak nõustub vaid väite esimese poolega – vaated on tõesti lummavad ja romantilised, aga ohtlikku polevat seal midagi, kui ise kõiki nõudeid täita.

​Ametinimetus "tööstusalpinist" on üsna võõras ja vähe tuntud. Kui palju teid Eestis üldse on?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles