Viru praost Tauno Toompuu hakkas juhtima raskemuusikasaadet

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (EELK) Rakvere Kolmainu koguduse õpetaja ja nüüdsest ka oma taskuhäälingu juht Tauno Toompuu.
Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (EELK) Rakvere Kolmainu koguduse õpetaja ja nüüdsest ka oma taskuhäälingu juht Tauno Toompuu. Foto: Ain Liiva

Rakvere Kolmainu koguduse õpetaja, Viru praost Tauno Toompuu alustas oma taskuhäälingusarja, mis pühendatud eluterve sõnumiga raskemuusikale. Saate "Raskelt hea" uus osa jõuab suviti Spotifysse ja Apple Podcasti keskkonda kord nädalas, sügisest vahest kahel korral kuus.

Raadiosaate tegemine pole Tauno Toompuule iseenesest midagi uut. Korra nädalas juhib ta hommikuprogrammi kristlikus Tartu Pereraadios, kuid endale kõige südamelähedasemat muusikat ta seal mängida ei saa. Esimeses saates rõhutab Toompuu, et hakkab mängima head, täpsemalt "hea sisuga muusikat".

"Raskemuusika, liigitame siia alla siis black ja death metal‘i, metalcore‘i ja muu taolise, on sageli kurja, masendava või depressiivse sõnumiga, tihtipeale satanistlik, jumalavastane või antikristlik oma sisult. Kui siinkõneleja oma nooruses suuresti tänu raskemuusikaarmastusele ja kuulamisele jõudis ühel hetkel religioosse tunnetuseni ja temast sai kristlane, siis tundus, et tuleb see raskemuusika selja taha jätta," meenutab Toompuu esimese saate sissejuhatuses. "Aga peagi sai selgeks, et on väga palju head kristlikku ja hea sõnumiga rasket muusikat. Vahel nimetatakse seda ka white metal‘iks või life metal‘iks."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles