Näituseks otsitakse nõukogudeaegseid retseptivihikuid ja hoidiseid

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Põlvamaa taluniku meisterdatud istutusaukude märkija maasikataimede ühtlase vahega maha panemiseks.
Põlvamaa taluniku meisterdatud istutusaukude märkija maasikataimede ühtlase vahega maha panemiseks. Foto: Eesti Põllumajandusmuuseum

Eesti maanteemuuseum, Eesti põllumajandusmuuseum ja Tartu linnamuuseum korraldavad ühisnäituse "Peedist pesumasin", mille jaoks korjatakse eestlaste koduseid retseptivihikuid, hoidiseid ja aiatööriistu.

Kolme muuseumi ühine näituseprojekt räägib lugusid leiutamisest, leidlikkusest, taaskasutusest ja isetegemisest nõukogude ajal. Näitus kuulub Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 programmi, täismahus avatakse see 24. aprillil 2024.

Eksponaatideks sobivad näited aiamaal kasutatavatest isetehtud tööriistadest, välja arvatud traktoritest, ja aiamaaplaanid, eriti kolhooside külakeskustes elavatelt inimestelt. Oodatud on keldrisügavustes leiduvad vanavanemate tehtud hoidised, mis on vähemalt 30 aastat vanad, ning fotod hoidiste valmistamisest perioodil 1960–1989. Samuti oma pere kullavaramusse kuuluvad retseptiraamatud ja -lehed, et tutvustada neid teistele ja talletada need tulevastele põlvedele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles