Eestlased jäid Bahmutis orkide droonirünnaku alla

Kevin Volter
Copy
Martin pani peale venelaste rünnakut kamikaze-drooni moonale oma nime peale ja see saadeti orkide poole teele.
Martin pani peale venelaste rünnakut kamikaze-drooni moonale oma nime peale ja see saadeti orkide poole teele. Foto: Erakogu

Lääne-Virumaalt Kadrinast pärit Martin ja tema kamraadid on terve Ukraina sõja vältel käinud ise kordi eesliinil sinna varustust viimas. Viimasel käigul, kus toimetati muu hulgas kohale kolm sõidukit, jäid nad aga lahingutegevuse keskmeks oleva Bahmuti linna lähistel venelaste droonirünnaku alla.

Kui esialgu oli meestel plaan heategijate annetuste eest ostetud varustus ja tehnika transportida Lvivi, siis nagu sõjaolukorras ikka, muutusid plaanid kiirelt ning suund võeti otse kõige ägedamate lahingute keskmeks oleva Bahmuti linna poole.

Meestel oli kaasas kõike, millest kohapeal puudus valitseb. Nii oligi koormas umbes 50 rehvi, kuulivestid, vaatlusdroonid, kamikaze-droonid, traditsiooniline abipakk lastekodulastele ja kolm sõidukit. Vana Volvo veok, mis oma kraana ja hea läbivusega evakuatsioonisõidukiks mõeldud, sai oma esimese tööülesande edukalt täidetud pea kohe, kui Ukrainasse jõudis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles