Romeo Savinski – sihikindel omakandimees Eesti suurima rannapeo taga

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Romeo Savinski Võsu sadamas, kus sel nädalavahetusel saavad avalöögi tänavused sadamakontserdid.
Romeo Savinski Võsu sadamas, kus sel nädalavahetusel saavad avalöögi tänavused sadamakontserdid. Foto: Caspar Sild

Suuri tegusid tegevate inimeste seas on alati neid, kes naudivad tähelepanu ja soovivad olla pildil. Romeo Savinski ei ole üks neist. Juba 12. aastat Võsu rannafestivali korraldav mees eelistab tegutseda omasoodu ning hoida ka oma eraelu eemal meediakärast. Kuni praeguseni polegi ta ajakirjanikega pikemalt juttu teinud.

Küllap oleks leidunud veel kohti, kus Eesti suurimat rannapidu korraldama hakata. Kuid Lahemaa metsade vahel möödus Romeo lapsepõlv ning Võsul lõpetas ta kooli. Ning see on talle tähtis. «Siin on siiamaani palju tuttavaid, see kant ja koht on mul südames,» ütleb ta.

Romeo kasvas üles Palmses. Täpsemalt Võsupere külas, aga see pisike asum on Palmsega pea üheks saanud. «Ise ütlesime ikka, et Palmses,» märgib mees. Ümberkaudsed metsad ja loodus andsid kõik selle, mida tänapäeval tegusaks lapsepõlveks nimetada saab. Esimeste kevadilmadega mindi teiste poistega juba varakult metsa kolama, kust tihti naasti koju alles õhtuks. Onnide ehitamine ja kõik jutud – linnaelu ta nooruses igatseda ei osanud. Samuti ei meenu soovi saada kosmonaudiks ega teisi lapselikke unistusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles