R.A.A.A.M. teeb kolmikdessandi Loobu aita

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Kristo Viiding ja Mari-Liis Lill lavastuses «Praegu pole aeg armastamiseks».
Kristo Viiding ja Mari-Liis Lill lavastuses «Praegu pole aeg armastamiseks». Foto: Pärnu Postimees

Teater R.A.A.A.M. laiendab mänguvälja ja toob Loobu aita kolm lavastust. Näha saab lavastusi «Karateka ja salasamurai», «Praegu pole aeg armastamiseks» ja «Diktaator, naljamees ja liiderdaja».

Teatri R.A.A.A.M. juht Märt Meos ütles, et Lääne-Virumaal pole R.A.A.A.M. nii suurelt varem olnudki. Mängitud on küll Tapal ja Jänedal, aga suve jooksul ainult ühte lavastust. «Sel aastal Üllar Saaremäe kutsus meid Loobu mõisa aita, tal just juulis polnud saal kasutuses. Kuna me lavastused sobivad sellesse ruumi hästi, siis mõtlesin, et miks mitte. Pealegi on Kadrina mu kodukant,» rääkis Meos. Ta lisas, et publikule näidatakse korralikku läbilõiget R.A.A.A.M-i viimaste aastate lavastustest.

Juba seitsmendat suve edukalt minev Damir Salimzianovi lavastus «Praegu pole aeg armastamiseks» on Märt Meose sõnul ajatu tekst. Lugu armukadedast sõjapealikust Amphitryonist räägib, kuidas inimene teeb kõik, et oma õnne edasi lükata, ja mõtleb välja asju, mis ei lase olla koos nendega, keda ta armastab. Selleks sobivad sõjad, religioon, poliitika, mood, virtuaalne tegelikkus. Lavastus pälvis 2018. aastal mitu Eesti teatriauhinna nominatsiooni ja Harriet Toompere parima naiskõrvalosatäitja auhinna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles