Challenge Cupi esimene finaalmäng lõppes Tarva kaotusega

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti korvpalliliiga Challenge Cup turniiri esimene finaalmäng Rakveres kohaliku Tarva ja leedulaste Panevežyse Lietkabelise vahel.
Balti korvpalliliiga Challenge Cup turniiri esimene finaalmäng Rakveres kohaliku Tarva ja leedulaste Panevežyse Lietkabelise vahel. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Balti korvpalliliiga Challenge Cup turniiri esimene finaalmäng Rakveres kohaliku Tarva ja leedulaste Panevežyse Lietkabelise vahel lõppes teisipäeval külaliste 89:74 (poolaeg 48:41) võiduga.

Tarvase resultatiivsematena kogusid Juris Umbraško 19, Rinalds Sirsninš 16 (10 lauapalli, neli korvisöötu), Martin Dorbek 13 ja Kaspars Cipruss 12 (kaheksa lauapalli) punkti.

Must päev oli Reinar Hallikul, kes tabas väljakult sooritatud 19 viskest vaid neli, tuues kokku üheksa punkti ja hankides samuti seitse lauapalli.

Lietkabelise poolel säras nende mängujuht Šarunas Vasiliauskas 22 punktiga, Vaidas Cepukaitis lisas 17 ja Ernestas Ezerskis 15 punkti.

"Teadsime, et Tarvas suudab hästi visata, teadsime nende tugevamaid külgi ning loomulikult analüüsisime ja valmistusime hoolega mänguks," rääkis Lietkabelise peatreener Algirdas Milonas. "Tänapäeva korvpallis pole küll 15-punktiline edu märkimisväärne, kuid usun, et tegime suure sammu üldvõidu suunas. Loomulikult üritab vastane vahet tagasi mängida aga see saab nende jaoks olema raske."

Rakvere meeskonna juhendaja Andres Sõbra sõnul ta mängu tulemuses väga üllatunud polnud, sest Tarva jaoks oli see viimase viie päeva jooksul kolmandaks mänguks. "Kas see on meiesuguse meeskonna jaoks just liiast aga selge oli see, et me täna ei jaksanud," tõdes ta. "Plusspoolele võib kanda, et mehed siiski võitlesid kõvasti. Kartsin hullemat aga vastane ei olnud samas kõvem kui näiteks poolfinaalis Sakalai."

Tarvas alustas mängu rohkearvulise, umbes tuhatkonna pealtvaataja ees küll hoogsalt ja läks Umbraško ning Halliku korvidest juhtima 8:0, kuid peagi said mängumootori tööle ka külalised, kes võtsid Vasiliauskase ja Osvaldas Matulionise vedamisel ohjad omakorda üle, lõpetades esimese veerandaja 24:17 eduseisus.

Teisel veerandaja keskpaigaks kasvasid leedulaste juhtnumbrid korraks 14-punktiliseks (39:25), ent poolajavaheajaks suutsid seni pallikaotustega liialt palju patustanud võõrustajad tulla siiski lähemale, seitsme punkti peale - 41:48.

Poolajapausilt tulles üritas Tarvas kolmandal veerandajal kaotusseisu kõigest väest vähendada, kahandades selle korraks neljapunktiliseks (46:50), kuid tõelist murrangut külalised sooritada ei lasknud.

Neljanda veerandaja keskel olid kodumeeskond veel seitsmepunktilises 66:73 kaotusseisus, mis lõpusireeniks paisus aga ilmeksimatult kaugviskeid tabanud Lietkabelise kasuks lausa 15-punktiliseks - 89:74.

Finaali kordusmäng on kavas teisipäeval, 27. märtsil Panevežyses.

Enne seda ootab Rakvere Tarvast eeloleval reedel, 23. märtsil ees veel Eesti meistriliiga kohtumine BC Kalev/Cramo meeskonnaga. Pall pannakse Rakvere spordihallis mängu kell 19.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles