Vene palgasõdur teenib viis korda rohkem kui poemüüja ja kaks korda rohkem rekamehest (1)

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Vene sõduril on võimalik oma hing kuradile müüa 2000 euro eest kuus. Fotol Ukraina vabatahtlike välja kaevatud Vene sõduri surnukeha Donetski oblastis – hukkunud sõdurite põrmude tagastamist omastele lepingutingimused ilmselt ette ei näe.
Vene sõduril on võimalik oma hing kuradile müüa 2000 euro eest kuus. Fotol Ukraina vabatahtlike välja kaevatud Vene sõduri surnukeha Donetski oblastis – hukkunud sõdurite põrmude tagastamist omastele lepingutingimused ilmselt ette ei näe. Foto: Dmitri Kotjuh

Paljude Venemaa omavalitsuste internetilehtedel on "esiuudiseks" tööpakkumiskuulutus, mis lubab väärt töö eest väärt palka. Tegemist on kuulutusega, kus antakse teada, et armeesse värvatakse vabatahtlikke ja et sõjapiirkonnas teenivate sõdurite palk algab 204 000 rublast kuus.

Ametliku kursi järgi võrdus Vene rubla täna hommikul 0,009756 euroga ehk siis ühe euro eest saab laias laastus 100 rubla või pisut vähem ja palgasõduri töötasu on suurusjärgus 2000 eurot kuus. Lepingu sõlmimisel makstakse vabatahtlikule ühekordselt veel 495 000 rubla ehk veidi alla 5000 euro "toetust".

​Venemaa keskmise palga kohta on andmed vastukäivad ja ebausaldusväärsed, lisaks on see regiooniti väga erinev. Mõningase ettekujutuse elukutselise sõduri palga suurusest annavad aga tööpakkumiskuulutused tsiviilametitesse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles