Tapa võimukoalitsiooni meelitati keskerakonda

Andres Tohver
, ajakirjanik
Copy
Tapa vallavolikogu esimees Alari Kirt eelistaks kolmikliitu, kus oleksid nii valimisliit Valgejõgi, EKRE kui ka keskerakond
Tapa vallavolikogu esimees Alari Kirt eelistaks kolmikliitu, kus oleksid nii valimisliit Valgejõgi, EKRE kui ka keskerakond Foto: Andres Tohver

Valimisliidule Valgejõgi ja EKRE-le, kes moodustavad Tapa võimukoalitsiooni, kuulub volikogus 11 kohta. Opositsiooniliste keskerakonna, reformierakonna ja valimisliidu Koostöö käes on 10 kohta. Ilmselgelt on ülekaal rabe ja seetõttu otsib võimukoalitsioon täiendavat tala.

"Jah, ettepanek oli tõesti," meenutas Tapa valla keskerakondlaste juht Maksim Butšenkov. Juuni keskel võeti temaga ühendust valimisliidust Valgejõgi ja uuriti, kas keskerakondlased on valmis liituma praeguse võimukoalitsiooniga.

Kui Butšenkov vastas, et keskerakonna uks ei ole kellegi jaoks suletud, järgnes 22. juunil juba kokkusaamine Valgejõe juhi Alari Kirdiga, kes on ühtlasi Tapa vallavolikogu esimees. Kirt pakkus välja kolmikliidu: Valgejõgi, EKRE ja keskerakond. Kui Butšenkov küsis, kas see on ainuke variant, selgus, et Kirdil on valmisolek teha ka kaksikliit, kuhu kuuluksid üksnes Valgejõgi ja keskerakond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles